مجری طرح خط لوله ششم سراسری گاز نحوه گازرسانی به جزیره قشم با روشی منحصر به فرد در دنیا را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، حسین سلیمی در بازدید از پروژه ۳۰ اینچ بندرعباس - لافت - گورزین که به همراه فاطمه هلیسائی، رئیس روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و احسان سیدآبادی، مسئول این پروژه انجام شد این خط لوله را از نظر راهبردی بسیار مهم توصیف کرد و گفت: با توجه به فوریت و اولویت پروژه در عینیتبخشی به برنامههای کلان کشور، در تلاشیم با بسیج همهجانبه امکانات، بهرهبرداری از آن را طبق برنامه پیشبینی شده محقق کنیم.
وی با تاکید بر اینکه پروژه بهدلیل خاص بودن منطقه با سختیهای اجرایی فراوانی روبهروست، تصریح کرد: افزون بر موانع جغرافیایی، مسائل پیرامونی و اجتماعی نیز بر روند پروژه تاثیرگذار است.
مجری طرح خط لوله ششم سراسری گاز یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این خط لوله را عبور از خلیج همیشه فارس با روش موسوم به HDD اعلام کرد و افزود: برای نخستینبار در دنیا یک خط لوله انتقال گاز ۳۰ اینچی در گسترهای بهطول ۳ کیلومتر از زیر آب میگذرد که اجرای HDD با این سایز و طول در جهان تاکنون سابقه مشابهی نداشته است.
سلیمی همچنین درباره پروژه انشعاب ۱۶ اینچ، توضیح داد: این انشعاب به طول ۱۳ کیلومتر از خط لوله هفتم سراسری منشعب میشود و بهرهبرداری فوری از آن بهمنظور تامین خوراک شهرک صنعتی خلیج فارس و تغذیه نیروگاهی که قرار است کار تولید برق برای پروژه انتقال آب را عملیاتی کند، ضرورت دارد.
فاطمه هلیسائی، رئیس روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز در این بازدید گفت: آنچه در پروژه «بندرعباس – لافت –
گورزین» در حال اجراست فراتر از یک پروژه مرسوم بوده و افتخاری ملی به شمار میآید که ابعاد تجاری – آموزشی منحصر به فردی دارد و ما درصددیم جنبههای فنی، فناوری این دستاورد بزرگ را به تصویر کشیده و آن را تبدیل به یک دانش قابل بهرهبرداری برای متخصصان کشور کنیم.
احسان سیدآبادی، مسئول این پروژه نیز با بیان اینکه عملیات HDD نیاز به پیشنیازهای فراوانی دارد، تصریح کرد: اکنون فعالیتهای جوشکاری، حفاری، کیسینگ، عایقکاری، رادیوگرافی و لوپ مغناطیسی به صورت همزمان در حال اجراست تا به محض رسیدن دستگاههای مرتبط، عملیات HDD اجرا شود.
* HDD: همان حفاری افقی جهتدار برای نصب و عبور خطوط لوله گاز، برق و آب از رو یا زیر موانع طبیعی است.
- ۰۱/۰۴/۱۳