مدیر یک شرکت دانشبنیان گفت: با استفاده از سیستم سرمایش خورشیدی وابستگی به سوخت فسیلی برای ایجاد تهویه در مکانهای مختلف رفع میشود.
به گزارش تاسیسات نیوز، مهدی منصوری گفت: محصول شرکتمان سیستم سرمایش خورشیدی است که با نور خورشید برق تولید میکند، چیلر تراکمی تبریدی را راهاندازی کردهایم که میتواند ۵۰ لیتر آب را در عرض ۲۰ دقیقه از ۲۷ درجه به ۷ درجه سانتیگراد برساند.
عضو هسته مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس افزود: امروزه سوختهای فسیلی رو به پایان است و هزینههای استخراج آنها بالا و به محیط زیست هم آسیب میزند. در ایران حدود ۹۰ درصد مصرف کشور را میتوانیم از انرژی خورشیدی استفاده کنیم و بیشتر ماههای سال، خورشید میتواند انرژی لارم برای دستگاههای مختلف را تأمین کند. سیستم طراحی شده توسط این شرکت با حداقل انرژی که از خورشید میگیرد میتواند حدود یک هزار و ۸۰۰ وات انرژی تولید کند که برای سرمایش ۲۰ تا ۲۵ متر مربع فضا لازم باشد. بیشتر از این هم میتوانیم انرژی بگیریم؛ اما باید تعداد پنلهایمان را بیشتر کنیم. محصولات شرکت اکنون به صورت آزمایشگاهی است و قصد داریم وارد مرحله تجاریسازی شویم.
استادیار گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات ادامه داد: این سیستم فعلاً برای فضاهای تا ۲۵ متر مربع مناسب است. متراژ بیشتر را باید تعداد پنلهای بیشتری بگذاریم و به تبع هزینه آن هم بیشتر میشود. در ایران چون انرژی خیلی ارزان تولید میشود و به دست همه میرسد، تمایل کمتری برای سرمایهگذاری روی این سیستمها وجود دارد. یارانه پنهانی که برای تولید برق در شبکه سراسری در دسترس برای همه است و میزان پولی که برای مصرفش پرداخت میکنیم، خیلی کم است و در نتیجه از این سیستم استقبال نمیکند؛ اما برای جاهایی که از شبکه سراسری برق محروم است بسیار کاربردی خواهد بود.
منصوری بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از این شرکت ما حمایتهای خوبی کرده کرد و مسئولان فضایی را در اختیار ما گذاشتند؛ البته محصولمان را به مسئولان دانشگاه آزاد ارائه دادیم؛ اما حمایت خاصی از آن نشد. خیلی از شرکتها و بخشها و هستههای دیگر شاید هزینههای کمتری برای ساختن و ارائه محصولشان نیاز دارند و انتظار داریم دانشگاه آزاد حداقل به صورت پشتیبان حمایت کند تا محققان بتوانند محصولات خودشان را بسازند و ارائه دهند.
به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» بهمنظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیتهای حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه باهدف ارائه بستری برای ایجاد کسبوکارهای نوپا و دانشبنیانی و فرصتی برای اشتغال دانشجویان در چهلمین سالگرد راهاندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارتآپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامهریزی شده است.
رویداد ملی گام دوم (رویداد عصر امید) که از هشتم خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) در حال برگزاری است و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و … عرضه میشود، امروز ۱۱ خرداد پایان میپذیرد.
- ۰۱/۰۳/۱۷