به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، تفاوت اصلی خانههای هوشمند با خانههای معمولی در این است که همه وسایل در خانههای هوشمند به یکدیگر متصل هستند و با یک دستگاه مرکزی کنترل میشوند. کنترل آب و هوا، چراغ ها، لوازم، قفلها و انواع مختلفی از دوربینها و مانتیورهایی که میتوانند به خانههای هوشمند و خودکار اضافه شوند، از هر جای خانه و حتی دور از خانه قابل کنترل هستند. ایجاد این اتصالات از روش گوناگون قابل انجام است. شما میتوانید از طریق وایفای و روی بستر اینترنت، این وسایل را کنترل کنید. همچنین برخی از آنها ممکن است با بلوتوث هم قابل کنترل باشند؛ در این شرایط حتی میتوان بدون استفاده از اینترنت هم آنها را کنترل کرد. هریک از این سیستمها مزایا و معایب خاص خود را دارند و بهترین گزینه برای شما بستگی به نیاز و کاری دارد که میخواهید انجام دهید. داشتن یک خانه هوشمند باعث میشود بتوانید کارهای زیادی را با زحمت کمتری انجام دهید. افزون بر راحتی، خانههای هوشمند بهرهوری از انرژی را نیز افزایش میدهند.
کتاب «مرجع کامل خانههای هوشمند»، تألیف مشترک حسین اعلم شاهی، هادی رسولیان، رضا پاشایی، میلاد حنیفهپور، حسن باقرزاده و سینا شیری، در هفت فصل ضمن بیان کلیاتی درباره خانههای هوشمند، مزایای یک ساختمان هوشمند را بیان و نکاتی مفید درباره کنترل و بررسی فنی و همچنین انواع سختافزارها و نرمافزارهای راهاندازی یک خانه هوشمند ارائه میدهد.
کنترل روشنایی و صرفهجویی در مصرف انرژی
با مقایسه میزان مصرف انرژی الکتریکی ساختمانها، میتوان دریافت که حدود 30 درصد از انرژی مصرفی در ساختمان در سیستمهای روشنایی مصرف میشود و این در حالی است که معمولا نور مناسب و مرغوبی هم توسط مصرفکنندههای پرقدرت امروزی تولید نمیشود... بخش زیادی از هزینههای برق ناشی از چراغهایی است که ناخواسته روشن هستند. برای بهینهسازی مصرف انرژی برق (روشنایی)، هوشمندسازی نقش بسزایی را در این زمینه ایفا میکند. با استفاده از سنسورهای مختلف میتوان مصرف انرژی برق را کاهش داد. خانههای هوشمند روشهای مختلفی را برای مدیریت روشنایی ارائه میکنند: کنترل روشنایی براساس حضور شخص، کنترل روشنایی براساس شدت نور (روشنایی) محیط، تغییر سطح روشنایی با دیمر، کنترل روشنایی براساس زمانبندی. موارد فوق را با کیلد، ریموت و یا با اپلیکیشن تلفن همراه، تبلت و از طریق اینترنت میتوان کنترل کرد.
سیستم قطع گاز یا آب در مواقع خطر
با قرار دادن سنسورهای مناسب، در صورت نشت گاز، آتشسوزی، سرقت و نشت آب میتوان سیستم را کنترل کرد. با نصب شیرهای برقی با قابلیت کنترل از راه دور آنها میتوان در صورت نیاز شیرهای آب یا گاز را قطع نمود و سیستم هشدار را فعال کرد. محل نصب سنسورها، نوع سنسورهای انتخابی، نوع سیستم و پروتکل مورد استفاده از مهمترین ارکان سیستم کنترل خریق هستند که با توجه به نوع محل، از سنسورهای حرارتی، سنسورهای دودی، سنسورهای حساس به گازهای سمی و سیستم مکش جهت نمونهبرداری محیط و ارائه عکسالعمل سریع در برابر حریق استفاده میشود.
نخستین چاپ از ویراست دوم کتاب «مرجع کامل خانههای هوشمند» در 340 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه به بهای 65 هزار تومان با همکاری مشترک انتشارات عبادی و انتشارات عِلمیران راهی بازار نشر شده است.
- ۹۸/۰۹/۰۹