وزیر نیرو گفت: هماکنون ایران ظرفیت تبادل ۵۰۰ مگاوات برق را با کشور ترکمنستان دارد و با احداث خط جدید مرو – سرخس حجم تبادلات برقی بین دو کشور به بیش از دو برابر افزایش مییابد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، "علیاکبر محرابیان" صبح امروز در دیدار با "آناگلدی بازمرادوف" معاون رئیس کابینه وزرا و مسئول امور کشاورزی و آب ترکمنستان، "بایمراد آنا ممدوف" معاون رئیس کابینه وزرا در امور ساخت و ساز، انرژی و صنایع ترکمنستان و "محمد رجب مرادوف" وزیر انرژی ترکمنستان گفت: در چارچوب سفر رهبر ملی و هیئت عالی رتبه جمهوری ترکمنستان به ایران در زمینه آب و برق مذاکرات خوبی با حضور مقامات، وزرای مربوطه و معاونان رئیس جمهور ترکمنستان بین دو کشور ایران و ترکمنستان صورت گرفت.
وزیر نیرو با بیان اینکه در زمینه برق همکاریهای مشترک بین دو طرف از گذشته برقرار بوده است، افزود: در تلاش هستیم در این سفر علاوه بر تداوم این روابط، زمینههای همکاری را در خصوص برق گسترش ببخشیم.
وی افزایش ظرفیت تبادل برقی بین ایران و جمهوری ترکمنستان را یکی از موضوعات بسیار مهم برشمرد و اظهار کرد: کشور ترکمنستان دارای ظرفیتهای قابل توجهی در زمینه انرژی گاز و تولید برق بوده و علاقهمند است از ظرفیت جمهوری اسلامی ایران برای تبادلات برقی استفاده کند؛ ایران نیز به عنوان تولید کننده و مصرفکننده بزرگ برق و مهمتر از همه دارای نقطه ارتباطی با بسیاری از کشورها مورد توجه ترکمنستان به منظور افزایش ظرفیتهای همکاری است.
محرابیان یادآور شد: در این سفر یک یادداشت تفاهم میان دو کشور به امضا میرسد تا به واسطه آن این روابط گسترش یابد.
وزیر نیرو در همین رابطه تصریح کرد: همچنین در این دیدارها توافق میشود عملیات اجرایی خط انتقال چهارمداره برق بین مرو و سرخس حدوداً ۱۵۰ کیلومتر هرچه سریعتر آغاز شود؛ پیمانکار راهاندازی این خط شرکت ایرانی است و از تجهیزات و امکانات تولید شده ایران در این زمینه استفاده میشود.
وی اضافه کرد: همچنین بر اساس این یادداشت تفاهم میان دو کشور همسایه، در زمینه استفاده از خدمات فنی – مهندسی حوزه برق ایران برای توسعه برق جمهوری ترکمنستان استفاده میشود. در کنار آن از گروه مپنا نیز بازدیدی صورت میگیرد تا ترکمنستان از ظرفیتهای ایران برای رفع نیازهای خود بهره ببرد.
محرابیان افزایش حجم تبادل انرژی را از جمله محورهای اصلی این دیدار عنوان کرد و گفت: روابط سیاسی دو کشور در شرایط مطلوبی قرار دارد و در کنار آن باید روابط اقتصادی گسترش یابد؛ ظرفیت روابط اقتصادی بین دو کشور بسیار بیشتر از شرایط موجود است و هر دو طرف علاقهمند بر افزایش حجم روابط اقتصادی هستند.
وی در این باره افزود: هماکنون ایران ظرفیت تبادل ۵۰۰ مگاوات برق را با کشور ترکمنستان دارد و با احداث خط جدید مرو – سرخس حجم تبادلات برقی بین دو کشور به بیش از دو برابر افزایش مییابد؛ خوشبختانه در سالهای گذشته در قسمت جمهوری اسلامی بین سرخس تا مشهد خط اختصاصی ساخته شده و امید است با آغاز عملیات احداث خط بین مرو و سرخس در جمهوری ترکمنستان نیز شاهد تکمیل این پروژه و افزایش حجم مبادلات برقی به بیش از دوبرابر باشیم.
وی بیان کرد: در زمینه آب نیز بین دو کشور همسایه ایران و ترکمنستان منابع مشترک وجود دارد و در همین راستا روابط بسیار خوبی بین دو طرف برقرار است؛ «سد دوستی» به عنوان سد مشترک ایران و ترکمنستان محور وحدت و دوستی دو طرف است چرا که با یک رژیم کاملاً تعریف شده و مهندسی، دو کشور از ظرفیتهای این سد به صورت عادلانه استفاده میکنند. البته با توجه به شرایط بارشی موجودی آب سد وضعیت بسیار ضعیفی است و امید است روابط دو کشور را در زمینه آب نیز گسترش دهیم و شاهد بهبود شرایط آبی در منطقه باشیم.
وزیر نیرو ادامه داد: در چارچوب رودخانههای مرزی دائماً بین دو کشور گفتوگو میشود و از این رودخانههای مرزی بهرهبرداری مشترک صورت میگیرد.
- ۰۲/۰۳/۱۰