قزوین- وزیر نیرو گفت: دولت سیزدهم ۳۰۰ منطقه دارای تنش آبی را شناسایی کرده و تا به امروز تعداد قابل توجهی از این مشکلات حل شده اند.
به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر محرابیان در حاشیه مراسم افتتاح طرح انتقال آب سد طالقان به آبیک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پروژه انتقال آب سد طالقان به آبیک قرار است آب شرب این شهر را تأمین کند.
وزیر نیرو ادامه داد: طول کل این پروژه ۳۲۰ کیلومتر است و ۱۸۰ کیلومتر آن خط اصلی محسوب میشود و الباقی به صورت آنتنی و فرعی هستند. مرحله اول این پروژه که انتقال آب به شهر آبیک بود در یک اقدام سریع از سال گذشته آغاز شد و با اقدام ضربتی و پیگیرانه تکمیل گردید.
وی بیان کرد: بخشی از این خط آب کل استان را تأمین خواهد کرد و لولهای با قطر ۱۶۰۰ میلیمتر این آب را به استان میرساند و بخش دیگر آن خط آنتنی است که آب را به شهرستان آبیک میرساند.
این مسئول ابراز کرد: برای ادامه مسیر این آبرسانی که قرار است قزوین و سایر شهرها برسد مناقصاتی برگزار میشود و کار به پیمانکار سپرده خواهد شد، امیدواریم در این رویه با همان سرعتی که آب به شهرستان آبیک رسید به بقیه نقاط نیز برسد.
وزیر نیرو با اشاره به این موضوع که اعتبارات مهمترین پیش نیاز اقدام در فعالیتهای عمرانی سطح کشور هستند گفت: در حال حاضر نگرانی در خصوص تأمین اعتبار پروژههای آبرسانی نداریم و با همکاری مجلس و دولت این اعتبارات تأمین خواهد شد. موضوع تأمین آب شرب برای همه شهرها و روستاهای سطح کشور که در تنش آبی به سر میبرند مهمترین برنامه دولت مردمی است و در حال حاضر نقاط مختلف کشور پروژههای متعددی را پیش می بریم.
وی ادامه داد: برخی از این پروژهها پروژههای موقت هستند که از آن جمله باید به احداث چاه، خطوط انتقال، مخازن و حتی تصفیه خانههای کوچک اشاره کرد با سرعت بسیار خوبی در حال پیشرفت هستند برخی از پروژهها پروژههای کلان هستند مثل همین طرح ویا پروژه غدیر برای خوزستان، پروژه آبرسانی همدان و خیلی است شهرها که با سرعت خوبی در حال انجام است و در کنار این موضوعات ما هم اکنون شاهد طرح جهاد آبرسانی هستیم که به وسیله آن آب روستاهای کشور تأمین میشود.
محرابیان توضیح داد: این یک طرح جهادی است که با حضور و همکاری خیرین آبرسان، نهادهای انقلابی، سپاه پاسداران و با محوریت وزارت نیرو در ١٠هزار روستا در نقاط مختلف کشور انجام میشود و سرعت وزارت نیرو در این زمینه سرعت خوبی است؛ همچنین در ۳۱ استان کشور برنامههای متعدد آبرسانی داریم که البته با تأمین اعتبارات سرعت آبرسانی به روستاها نیز تسریع شده است.
این مقام مسئول تبیین کرد: برخی شهرها و روستاها هستند که آب دارند ولی مقدار آب در آنها کم است برای شهرها و روستاهایی از این دست پروژههای موقت تعریف کردهایم.
محرابیان مطرح کرد: در سال جاری ۵۶۰ پروژه موقت آبرسانی در سطح کشور اجرا شده است، بررسیهایی که در سال گذشته انجام دادیم ۳۰۰ شهر تنشزا در مسئله آب را شناسایی کردیم ولی با توجه به پروژههایی که تا امروز به انجام رساندهایم تعداد این شهرها به شدت رو به کاهش است. انتظارات مردم در زمینه تأمین آب شرب بهداشتی انتظاراتی به حق است و ما در مجموعه دولت و وزارت نیرو تمام تلاش خود را میکنیم تا این انتظارات را تأمین نمائیم.
معاون وزیر صمت گفت: با حمایت وزارت نیرو تلاش میشود که تا پایان سال آینده ۳ هزار مگاوات برق وارد ناحیه شهرکها و نواحی صنعتی کشور شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صمت، علی رسولیان اظهار کرد: در ماههای آتی ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تأمین زیرساختهای در شهرکها و نواحی صنعتی تخصیص داده میشود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تأکید کرد: همچنین، ۵۵ طرح در استان یزد در حال افتتاح است که مسئولان استانی ۴۰۰ میلیارد تومان در این زمینه تأمین خواهند کردند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به مشکلاتی که سال گذشته در زمینه تأمین برق صنایع وجود داشت، گفت: با حمایت وزارت نیرو تلاش میشود که تا پایان سال آینده ۳ هزار مگاوات برق وارد ناحیه شهرکها و نواحی صنعتی کشور شود.
تهران - ایرنا - تحولات سیاسی و امنیتی افغانستان، مشکلات عمرانی و راههای مواصلاتی و مسائل مربوط به نفت و گاز با حضور وزرای کشور، راه و شهرسازی و نفت در کمیسیونهای تخصصی مجلس بررسی میشوند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، مجلس شورای اسلامی در این هفته در روزهای یکشنبه، سهشنبه و چهارشنبه تشکیل جلسه خواهد داد و کمیسیونهای تخصصی مجلس هم بررسی طرحها و لوایح و سوال از برخی از وزرای دولت را در دستور کار دارند.
بررسی مسائل افغانستان در کمیسیون امنیت ملی مجلس
بررسی آخرین تحولات سیاسی و امنیتی افغانستان و نشست اعضای کمیسیون با وزیر نفت در دستور کار این هفته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی است.
ادامه بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها
بررسی طرح و لوایح ارجاعی به کارگروههای تخصص، بررسی طرح یک فوریت اصلاح موای از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و بررسی گزارش هیات تحقیق و تفحص از عملکرد استانداری کرمانشاه در دستور کار کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها قرار دارد.
کمیسیون اصل نود: بررسی آخرین وضعیت سامانه املاک و اسکان با حضور وزیر راه و شهرسازی
افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی، جلسه کارگروه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بررسی آخرین وضعیت سامانه املاک و اسکان با حضور وزیر راه و شهرسازی، بررسی آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن، بررسی تأخیر پرواز هواپیماها و بررسی اقدامات و نحوه هزینه کرد اعتبارات برای ایمنی و بهسازی جاده ها و نقاط حادثه خیز در دستور کار کمیسیون اصل نودم مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
همچنین بررسی پرونده عفاف و حجاب، بررسی نحوه احداث و بهره برداری پروژه گردشگری اسکله بندرگز، جلسه مشترک کمیسیون اصل نودم و کمیسیون قضایی و حقوقی درخصوص تبادل نظر پیرامون مباحث حقوقی و قضایی و تعاملات فی مابین، بررسی مشکلات کارکنان شرکت زغال سنگ البرز غربی و بررسی پروژه های اجرایی فاقد مجوز زیست محیطی یا میراث فرهنگی نیز در دستور کار این کمیسیون است.
ارائه گزارش تفریغ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ در بخش نفت و گاز در کمیسیون انرژی
نمایندگان کمیسیون انرژی روز یکشنبه بررسی نظرات اعضا درباره برنامه هفتم توسعه در بخش انرژی کشور جهت جمعبندی و پیشنهاد به دولت برای لحاظ کردن در لایحه برنامه را دردستور کار دارند. همچنین روز سهشنبه سؤال هادی بیگینژاد نماینده ملایر از وزیر آموزش و پرورش بررسی خواهد شد و در ادامه گزارش تفریغ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ در بخش نفت و گاز توسط دیوان محاسبات کشور ارائه خواهد شد.
همچنین کمیته گاز و پتروشیمی" کمیسیون انرژی آخرین وضعیت و موانع و مشکلات گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان بررسی میکنند. "کمیته نفت و فرآوردههای نفتی" این کمیسیون نیز انتخابات هیأت تحقیق و تفحص از «عملکرد وزارت نفت در دولت گذشته» برگزار خواهند کرد و در نهایت "کمیته نیرو" طرح توسعه و مانعزدایی از صنعت برق کشور را بررسی خواهند کرد.
بررسی تقاضای نمایندگان برای تحقیق و تفحص از ساختار و عملکرد پست بانک در کمیسیون اقتصادی مجلس
بررسی طرح اصلاح بند (ب) ماده (۳۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده، بررسی لایحه اجازه مشارکت جمهوری اسلامی ایران در افزایش سهام سرمایه دور ششم بانک توسعه اسلامی و همچنین ادامه بررسی لایحه پروتکل(تمدید) موافقتنامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و دولتهای عضو در دستور کار نشست این هفته کمیسیون است.
بررسی تقاضای تعدادی از نمایندگان برای تحقیق و تفحص از عملکرد صندوق کارآفرینی امید از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۴۰۰، تقاضای تعدادی از نمایندگان برای تحقیق و تفحص از بررسی ساختار و عملکرد پست بانک ایران و همچنین بررسی عملکرد پست بانک ایران در شهرستانهای نیشابور، فیروزه و زبرخان، تقاضای تعدادی از نمایندگان برای تحقیق و تفحص از گمرک و بازارچه مرزی چذابه از سال ۱۳۸۴ تاکنون و همچنین تقاضای تعدادی از نمایندگان برای تحقیق و تفحص از وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در خصوص عملکرد شرکت مدیریت منطقه ویژه اقتصادی گرمسار وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) این هفته در کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی میشوند.
همچنین طرح اصلاح قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران و تقاضای تعدادی از نمایندگان برای تحقیق و تفحص از صادرات تولیدات شرکت سیمان کردستان بررسی میشود و پس از آن با رئیس سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی و معاونان ایشان به منظور بررسی گزارش عملکرد این سازمان نشست مشترکی برگزار میگردد.
کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید آخرین وضعیت سهام عدالت را بررسی میکند
بررسی آخرین وضعیت سهام عدالت، راهکارها و چالشهای مربوط به آن، آسیب شناسی و چالشهای نظام رقابت در کشور و نشست مشترک اعضای کمیسیون با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران دستورکارهای روز دوشنبه کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی است.
بازدید از نمایشگاه اختصاصی دستاوردهای پژوهشی و تولیدی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در دستور کار این هفته کمیسیون ویژه جهش تولید قرار دارد.
حقابه ایران از هیرمند با حضور وزرای امور خارجه و نیرو بررسی میشود
انتخاب اعضای هیات رئیسه تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه، انتخاب و به ترتیب نشست مشترک با رئیس و معاونین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و نشست مشترک با رئیس و معاونین دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص برنامه هفتم توسعه کشور و عملی ساختن فرآیند اجرای طرح امنیت غذایی کشور در دستور کار این هفته کیمسیون کشاورزی است.
همچنین بررسی موضوع آب هیرمند و نشست با وزیر جهاد کشاورزی در خصوص مسائل و مشکلات حوزه کشاورزی در دستور کار این کمیسیون است.
وزیر بهداشت به کمیسیون برنامه و بودجه میرود
نمایندگان کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در این هفته بررسی لایحه اصلاح بند(هـ) تبصره(۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور را در دستور کار دارند. همچنین "لایحه اصلاح ماده ۵۴ قانون احکام دائمی برنامه های کشور در مورد شهرک های صنعتی و تسری آن به شهرک های کشاورزی" بررسی خواهد شدو قرار است طرح الحاق یک تبصره به ماده (۵۴) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور" در این کمیسیون بررسی میشود.
نمایندگان این کمیسیون روز سهشنبه بررسی تأمین ملزومات مرکز برنامهریزی و فناوری اطلاعات را در دستور کار دارند و اقدامات و عملکرد اعتبارات جاری و تملک دارائیهای سرمایهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمانهای وابسته با حضور وزیر و معاونان وی بررسی خواهد شد.
بررسی عملکرد وزارت نفت درخصوص ثبت اطلاعات در سامانه حقوق و دستمزد و سامانه پاکنا در دستور کار کمیسیون برنامه و بودجه است خود دارند. همچنین اعضای "کمیته برنامه ریزی، آمایش و آمار" کمیسیون بودجه در این هفته شاخصها و مدل ارزیابی بودجه سنواتی را بررسی میکنند.
بررسی طرح سوت زنی در دستور کار این هفته کمیسیون قضایی مجلس
ادامه بررسی طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، ادامه بررسی طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، بررسی مواد ارجاعی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح اصلاح قانون مجازات اخلال گران در نظام اقتصادی کشور، ادامه بررسی طرح یک فوریتی حمایت مالی از افشاگران فساد و بررسی طرح تشکیل سازمان نظام داوری جمهوری اسلامی ایران در کمیته حقوق عمومی و بین الملل در دستور کار این هفته کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس است.
همچنین ادامه بررسی طرح یک فوریتی حمایت مالی از افشاگران فساد، نشست مشترک اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی با اعضای کمیسیون اصل نودم قانون اساسی برای تبادل نظر پیرامون مباحث قضایی و حقوقی، بررسی طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، بررسی طرح صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک الحاق موادی به قانون مجازات اسلامی نیز برای دستور این هفته کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس پیش بینی شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به سوالات برخی از نمایندگان در کمیسیون اجتماعی پاسخ میدهد
بررسی ماده ۴ طرح نقل و انتقال سوابق بیمه و بازنشستگی بین صندوقهای بازنشستگی، ادامه بررسی طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت، جلسه کمیته ویژه نظارت و بازرسی عملکرد سازمان تامین اجتماعی و شرکتهای تابعه و دعوت از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور پاسخ به سوالات برخی از نمایندگان مجلس در دستور کار این هفته کمیسیون اجتماعی است.
جلسه کمیته ویژه بازرسی و نظارت بر اجرای قوانین از هلدینگ صبا انرژی وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری، بررسی لایحه اصلاح ماده ۲۷ قانون احکام دائمی توسعه، بررسی طرح استفساریه ماده (۴۸) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت نیز برای دستور کاراین هفته کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی است.
گزارش هیأت تحقیق و تفحص از سازمان سنجش و آموزش کشور در کمیسیون آموزش بررسی میشود
بررسی گزارش هیأت تحقیق و تفحص از سازمان سنجش و آموزش کشور، حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای ارائه گزارش در مورد اقدامات و برنامههای آتی شورای عتف و بازدید از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و شرکتهای دانش بنیان در آن سازمان در دستور کار این هفته کمیسیون آموزش و تحقیقات است.
بررسی مشکلات فعالان در طب ایرانی در کمیسیون بهداشت و درمان
ادامه بررسی طرح دارویار و گزارش آخرین وضعیت منابع طرح مذکور در کمیته دارو و غذا، بازدید کمیته الکترونیک سلامت از سازمان بیمه سلامت، استماع گزارش دبیر ستاد راهبردی تحول دولت و مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد بخش سلامت سند تحول دولت سیزدهم، بررسی آخرین وضعیت وصول عوارض و مالیات از کالاهای آسیب رسان به سلامت به ویژه مواد دخانی و تنباکو و بررسی لایحه استفساریه ماده ( ۱۰۶ ) قانون کار در دستور کار این هفته کمیسیون بهداشت و درمان قرار دارد.
وزرای کشور و راه و شهرسازی به کمیسیون عمران میروند
دعوت از وزیر کشور و وزیر راه و شهرسازی برای پاسخ به برخی از سوالات نمایندگان در دستور کار این هفته کمیسیون عمران مجلس قرار دارد.
شهرری- ایرنا- مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران گفت: این پالایشگاه به تنهایی ۱۵ درصد از انرژی کشور را تولید و نقش مهمی در این زمینه ایفا می کند.
به گزارش ایرنا از خبر روز شنبه روابط عمومی شرکت پالایش نفت تهران، حامد آرمان فر در دیدار با اعضای مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با هدف رفع برخی موانع و چالش های شرکت های پالایشی نکاتی را پیرامون برخی اقدامات و تعاملات این شرکت با نهادهای بالاسری و حاکمیتی برشمرد.
وی اظهار داشت: شرکت پالایش نفت تهران با قدمتی بیش از ۵۰ سال، نقش مهمی در تامین انرژی کشور دارد.
آرمان فر اظهار داشت: این شرکت در دهه اخیر سرمایه گذاری ها و اقدامات مهمی جهت پایداری کسب و کار، ادامه تولید، ارتقای کیفیت محصولات و از همه مهمتر اجرای پروژه های متعدد در جهت رفع آلاینده های زیست محیطی از چرخه تولیدات این شرکت انجام داده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران گفت: با تحولات مهمی که در حوزه عرضه و تقاضای سبد انرژی در دنیا در حال وقوع است و پیش بینی های نه چندان مطلوب مصارف نفت خام و فرآورده های نفتی طی دو دهه آینده، شرکت ها در تلاشاند تا تدابیر جدیدی را برای حل معضلات پیش رو در بخش انرژی و متناسب سازی سبد فعالیت ها و کسب و کارها با آن اتخاذ کنند.
وی رسالت این شرکت را ارتقای کیفیت محصولات برشمرد و خاطرنشان کرد: این مهم نه فقط موجب افزایش ارزش ریالی محصولات و سودآوری بیشتر برای سهام داران می شود بلکه منجر به کاهش آلایندگی های محیط زیستی در حوزه مصرف سوخت کشور نیز خواهد شد که منافع آن به تمام کلان شهر تهران تعمیم می یابد.
بازدید از تاسیسات پالایشگاه و اقدامات و دستاوردهای شرکت پالایش نفت تهران در جهت کیفی سازی محصولات و کاهش آلاینده های محیط زیست پایان بخش این دیدار بود.
تهران- ایرنا- بخش صنعت کشور شب گذشته با مصرف بیش از ۵ هزار مگاوات برق رکورد مصرف در این بخش را شکست پیشازاین حداکثر مصرف حدود ۴ هزار مگاوات بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزایش مصرف برق در بخشهای مختلف سبب شده بود، بخش صنعت با هماهنگی قبلی مصرف خود را کاهش دهد.
این بخش برای آنکه روند تأمین برق سایر بخشها با اختلال همراه نشود، برخی روزها مصرف خود را به حدود ۳ هزار مگاوات کاهش داده بود.
اما شب گذشته و به دنبال کاهش مصرف چشمگیر سایر بخشها صنعتیها مصرف خود را طبق هماهنگی قبلی با صنعت برق افزایش دادند.
گزارش تازه شرکت مدیریت شبکه برق ایران نشان از آن دارد که شب گذشته و در ساعت ۲۱ و ۳ دقیقه میزان مصرف برق در بخش صنعت به رقم ۵ هزار و ۱۲۳ مگاوات رسید.
این میزان مصرف در حالی است که در ساعت ۱۴ و ۳۳ دقیقه روز گذشته عدد مصرف این بخش ۴ هزار و ۶۸۶ مگاوات بود که رشد حدود یک هزار مگاوات را نشان میدهد.
این رشد نشان از آن دارد که صنایع میزان تولیدات خود را افزایش دادند تا چرخ اقتصاد کشور بهخوبی در گردش باشد.
کاهش مصرف برق در بخش خانگی و تجاری
در عین حالی که مصرف برق در بخش صنعت افزایش داشت اما بخش خانگی و تجاری با کاهش مصرف همراه شد.
شب گذشته در ساعت ۲۱ و ۳ دقیقه میزان مصرف برق به عدد ۶۰ هزار و ۳۸۰ مگاوات کاهش یافت و این در حالی بود که عدد مصرف در شب قبلتر ۶۳ هزار و ۳۳۱ مگاوات بود.
گرچه میزان مصرف بخش خانگی و تجاری در شب گذشته نسبت به شب قبلتر کاهش یافت، اما نسبت به مدت مشابه پارسال که عدد مصرف ۵۰ هزار و ۲۰۹ مگاوات بود رشد داشته است.
همچنین مصرف برق روز گذشته در ساعت ۱۴ و ۳۲ دقیقه در حالی به عدد ۶۰ هزار و ۲۹۱ مگاوات رسید که روز قبل (پنجشنبه) عدد مصرف ۶۷ هزار و ۲۶۷ مگاوات بود که کاهش حدود ۷ هزار مگاوات داشته است.
میزان مصرف روز گذشته در مقایسه با مدت مشابه پارسال که عدد ۴۹ هزار و ۶۰۸ مگاوات بوده رشد بیش از ۱۰ هزار مگاوات را نشان میدهد.
شب و روز گذشته ۶ هزار و ۵۲۳ مگاوات از تولید برق کشور توسط انرژیهای تجدیدپذیر تأمین شده است.
سخنگوی صنعت برق گفت: ۹۲ درصد واحدهای صنعتی کشور محدودیتی از لحاظ مصرف برق نداشتند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت مدیریت شبکه برق ایران، مصطفی رجبی مشهدی اظهار داشت: از ۶۳۰ هزار واحد صنعتی کشور ۵۸۰ هزار واحد مشمول هیچ محدودیت و مدیریت مصرف برق قرار نگرفتند و حدود ۹۲ درصد که عمدتاً واحدهای صنعتی کوچک بودند توانستند به اشتغال پایدار خود ادامه دهند و محدودیتی از لحاظ مصرف برق نداشتند و تنها ۸ درصد از واحدهای صنعتی در برنامه مدیریت ما بودند.
وی ادامه داد: در سال گذشته به دلیل کمبود برق در شهرکهای صنعتی، ۲ روز بهصورت برنامهریزیشده ناچار به قطع برق بودیم که امسال تنها ۱۲ ساعت در هفته محدودیت در مصرف داشتند که میتوانستند با استفاده از شیفت شب یا فعالیت در روز جمعه آن را هم جبران کنند.
سخنگوی صنعت برق گفت: ۴۴۰ واحد انرژی بر در کشور وجود دارد که عمدتاً از واحدهای بزرگ در بخش فولاد، سیمان، آلومینیوم و مس بودند که بهگونهای برنامهریزی کردیم تا این واحدها تعمیرات و یا تعطیلات خود را در طول سال به تابستان موکول کنند.
رجبی مشهدی ادامه داد: در همین بخش ما ۱۱.۴۴ درصد رشد برق مصرفی داشتیم که میزان رشد مصرف برق در بخش پتروشیمی ۳۰ درصد آلومینیوم کشور ۱۸ درصد، بخش فولاد کشور ۱۰ درصد و سیمان ۵۰۴ درصد نسبت به سال گذشته رشد مصرف برق داشتند.
وی افزود: تمام برنامهریزی ما بهگونهای بود که نیاز بازار حفظ شود و تقاضای بازار تحتتأثیر و کمبود قرار نگیرد. بهعنوانمثال ۵ میلیون تن سیمان در ماه تولید شد انرژی که تحویل دادیم بیش از مقدار بود محدودیت جدی در این بخشها نداشتیم.
وی افزود: برنامهریزیها دقیق بود و بخش صنعت نیز با ما همکاری خوبی کرد.
ساخت داخل نیروگاهها از افتخارات
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران خاطرنشان کرد: یکی از دستاوردهای جمهوری اسلامی، ساخت داخل نیروگاههاست که توسط شرکت مپنا است که جزو شرکتهای برتر سازنده نیروگاه در جهان است.
رجبی مشهدی گفت: از تابستان ۱۴۰۰ تاکنون، ۴ هزار و ۲۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید و بابا ارتقا نیروگاههای موجود برای تأمین برق کشور اضافه شده است و در طی یک ماه آینده نیز یک هزار و ۸۰۰ مگاوات نیروگاه دیگر در مدار تولید قرار میگیرد که عمدتاً ساخت شرکت مپنا است.
وی ادامه داد: شرکت مپنا درجهت ارتقا توان نیروگاهها اقدام قابلتوجهی انجام داده است که توانستیم افزایش ظرفیت ۱۰۰۰ مگاواتی داشته باشیم.
رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: همین موضوع و صرفهجویی خوب مردم باعث شده تا خاموشی و قطعی برق در بخش خانگی نداشته باشیم و توانستیم به نحو مطلوب برقرسانی به صنایع کشور را نیز انجام دهیم.
سخنگوی صنعت برق در خصوص مهمترین دستاوردهای صنعت برق کشور خاطرنشان کرد: با توجه به تلاش یکساله همکاران ما، امروز به ظرفیت تولید نیروگاهی کشور اضافه شده و تعمیرات نیروگاهها را بهموقع انجام دادیم و نیروگاهها از آمادگی مطلوبی برای تولید برق برخوردار بودند و در مناطقی که احیاناً شبکه محدودیت و مشکلاتی برای تأمین برق وجود داشت تعمیرات بهموقع و بهسرعت انجام شد، تا برق مطمئن و پایدار به مصرفکننده برسد.
رجبی مشهدی گفت: کشور ما در حال توسعه است و به دلیل رشد مصرفی که دارد نیازمند است تا ظرفیتهای تولید را توسعه و افزایش دهد.
وی افزود: امروز در تأمین برق بخش صنعت کشور رشد ۱۱.۴۴ درصدی داشتیم ۳.۶۵ درصد در پیک مصرف و ۵ درصد در مصرف انرژی رشد داشتیم و باید با توسعه ظرفیتها و سرمایهگذاری، تأمین انرژی اولیه را انجام دهیم.
سخنگوی صنعت برق گفت: سالانه تلاش میشود که ظرفیت نیروگاهها افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در خصوص میزان تلفات توزیع برق کشور گفت: ۹.۲ درصد تلفات در بخش توزیع برق کشور داریم که به لحاظ شاخص تلفات کشور و پهنایی گستردهٔ شبکه در کشور مناسب است، ایده آل ما این است تا این میزان تلفات را به ۸.۵ درصد کاهش دهیم که برای کاهش تلفات اقدامات جدی صورتگرفته است و در دستور کار قرار دارد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر لزوم شفافیت درآمدهای نفتی برای مردم گفت: با اصلاح رابطه مالی دولت و شرکت ملی نفت، امکان برنامهریزی بهتر و بهینهسازی هزینهکرد توسعه میادین میسر میشود.
به گزارش خبرنگار مهر، ماه گذشته آئین نامه اصلاح رابطه مالی شرکت ملی نفت و دولت در هیأت دولت تصویب شد. این موضوع یکی از مواردی بود که همواره مورد مناقشه و توصیه کارشناسان حوزه اقتصاد انرژی بوده است و تصویب این موضوع میتواند گام بلندی برای جلوگیری از خامفروشی و تکمیل زنجیره ارزش باشد.
به گفته علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، هدف از اصلاح رابطه مالی شرکت ملی نفت و دولت تقویت جایگاه حاکمیتی وزارت نفت است.
در این رابطه محسن علیزاده، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد شفافیت رابطه مالی دولت و شرکت ملی نفت، گفت: فارغ از اینکه ما به عنوان نمایندگان مردم بدانیم که درآمدهای نفتی که مربوط به وزارت نفت است کجا هزینه میشود و چه بخشی از آن در بودجه قرار میگیرد برای مردم هم باید این مسئله شفاف شود، مردم باید بدانند که در زمان تحریم که این گرانیها را تحمل میکنند چه میزان درآمد و فروش نفتی داریم و چه میزان از درآمدهای نفتی صرف بودجههای عمرانی میشود این مسئله دو سه سال است که در احکام بودجه سنواتی میآید اما وزارت نفت و دولتها از شفاف کردن آن طفره میروند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در قانون شفافیت قوای سه گانه این را به صورت حکم دائمی آورده ایم که همه دستگاهها از جمله وزارت نفت باید صورتهای مالی شأن را شفاف اعلام کنند تا ما بتوانیم نظارت کنیم ما به عنوان نمایندگان مردم از صورتهای مالی شرکت ملی نفت بی اطلاع هستیم اگر هم میخواهیم نظارتی بر این موضوع داشته باشیم اطلاعات دقیقی به دست مان نمیرسد و جالبتر اینکه گاهی برخی از مسئولان در حاکمیت نیز از این اطلاعات بی خبر هستند و میزان درآمدهای نفتی را نمیدانند حالا بخشی از این را میپذیریم که اگر این اطلاعات درز پیدا کند در زمان تحریمها آثار بدی را به همراه داشته باشد اما همه آن موارد محرمانه نیست و باید وزارت نفت و دولت کمک کند که این شفافیت اتفاق بیفتد و ما هم بتوانیم نظارت کنیم.
وی ادامه داد: در همه سالهای گذشته بودجه ما کاملاً نفتی بوده است و تنها پایه درآمدی مان فروش نفت پیش بینی شده است در یکی دو سال اخیر است که درآمدهای نفتی را در بودجه آوردیم اما عمده آن چیزی که به آن اتکا میکنیم و بودجه را تنظیم میکنیم درآمدهای نفتی است اگر اطلاعات را به خوبی نداشته باشیم نمیتوانیم بودجه خوبی را تنظیم کنیم. بودجهای که در ۱۴۰۱ تنظیم شده است بنا بر اظهاراتی بوده است که وزارت نفت به عنوان میران فروش نفت اعلام کرده اند.
نماینده مردم سپیدان در مجلس گفت: شفافیت صورتهای مالی و درآمدهای کشور میتواند به ما برای یک برنامه ریزی دقیق برای توسعه زیرساختهای کشور کمک کند اگر آمار دقیق از درآمدهایمان و وضعیت موجودمان نداشته باشیم نمیتوانیم برنامه ریزی دقیق برای ادامه کارهایمان داشته باشیم. با اصلاح رابطه مالی دولت با شرکت ملی نفت، امکان برنامهریزی بهتر و بهینهسازی هزینهکرد در توسعه میادین نفت و گاز فراهم خواهد شد
وی خاطر نشان کرد: مطمئناً این شفافیت به بهره روی مصرف سوخت کمک میکند ما اگر بدانیم چه میزان ذخایر و درآمد داریم میتوانیم برنامه ریزی برای آینده داشته باشیم با این شفافیت میتوانیم به فرهنگ سازی در مصرف سوخت کمک کنیم و برای امکان صادرات، افزایش میران ذخایر و یا وارادت آن خدای ناکرده در آینده برنامه ریزی داشته باشیم.
پاکدشت- ایرنا- رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان پاکدشت گفت: چندین طرح ورزشی رها شده در پاکدشت پس از ۱۲ سال تعیین تکلیف شده و افتتاح میشود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن خادمی روز سهشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شهرستان پاکدشت با سرانه ورزشی ۸۱ سانتیمتر مربع، از وضعیت مناسب اماکن ورزشی برخوردار است ولی یکی از معضلات اساسی ورزش پاکدشت فرسودگی اماکن و سالن های ورزشی و نداشتن انشعابات است که این امر مشکلات عدیدهای را برای اداره ورزش و جوانان ایجاد کرده است.
وی گفت: با توجه به عدم تأمین اعتبارات مورد نیاز در سالهای گذشته، تعدادی از این طرحها به حال خود رها شده بود که برخی از آنها از جمله سالن ورزشی روستای ابراهیم آباد با تأمین اعتبار ۱۲ میلیارد ریالی، تعیین تکلیف شده و همزمان با هفته دولت افتتاح میشود.
وی از تعیین تکلیف استخر شهدای پاکدشت خبر داد و افزود: پوسیدگی لولههای کف استخر و هزینههای سنگین بازسازی موتورخانه باعث شد تا استخر شهدای پاکدشت از چرخه فعالیت خارج شود که با پیگیری صورت گرفته، پیمانکار بازسازی این استخر انتخاب و معرفی شده که این پیمانکار متعهد شده در کوتاه ترین زمان نسبت به تکمیل و تحویل آن اقدام کند.
خادمی افزود: برای بازسازی استخر به ۳۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که هم اکنون ۱۰ میلیارد ریال آن جذب شده است.
رئیس اداره ورزش و جوانان پاکدشت از احیای زمین چمن منطقه یبر خبر داد و اظهار داشت: بازسازی این مجموعه ورزشی با همراهی و حمایت شهرداری پاکدشت طی روزهای گذشته انجام شده وبخشی از زمین چمن نیزتحویل اداره شده و مابقی پس از زیرسازی جهت نصب تحویل خواهد شد.
وی از کم آبی به عنوان اصلی ترین دلیل نصب زمین چمن مصنوعی یاد کرد و افزود:با وجود آن که چمن طبیعی برتری بیشتری نسبت به چمن مصنوعی دارد اما از آن جایی که نظر منابع آبی با مشکلات فراوانی مواجه هستیم چارهای جز استفاده از زمین چمن مصنوعی وجود ندارد.
خادمی تصریح کرد: با توجه به اعتراضاتی که در بحث روشنایی زمین چمن مسکن مهر امام رضا(ع) وجود داشت،با پیگیریهای صورت گرفته ۶ میلیارد ریال اعتبار برای تامین نور این مجموعه جذب شده که بزودی پیمانکار آن از سوی اداره کل معرفی میشود. وی از اجرای کفپوش سالن یکهزار و ۲۰۰ نفری شهدای پاکدشت با اعتبار ۶ میلیارد ریالی خبر داد. شهرستان پاکدشنت با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در ۲۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
تهران- ایرنا- عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه دولت قبل در حوزه پالایشگاههای فراسرزمینی عملکرد خوبی نداشت، گفت: سهامداری ایران در پالایشگاههای فراسرزمینی علاوه بر صادرات خدمات فنی و مهندسی، امکان فروش تضمینی و بیشتر نفت و خنثیسازی تحریمها فراهم میکند.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر بازار مواد شیمیایی حاصل از پتروپالایشگاهها رو به رشد است و به همین دلیل استراتژی اصلی در این زمینه نیز توسعه و ساخت پتروپالایشگاههای متعدد در سطح کشور است.
برای تامین بنزین مصرفی کشور نیز نیاز جدی به افزایش ظرفیت تولید بنزین از طریق پالایشگاهها داریم؛ اما نکتهای در خصوص خنثی سازی تحریمها وجود دارد و آن اینکه ساخت پالایشگاهها و پتروپالایشگاهها برای تبدیل نفت به فرآوردههای نفتی بسیار زمان و هزینه بر است. بهزعم کارشناسان سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی و ارائه خدمات به آنها میتواند گزینهی مناسبی برای تبدیل نفت کشورمان به فرآوردههای نفتی و خنثی سازی تحریمها باشد.
وزارت نفت دولت سیزدهم سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی بهویژه در آمریکای لاتین را در دستور کار قرار داده است. کشورهایی نظیر ونزوئلا که نیاز به خدمات فنی و مهندسی کشورمان در حوزهی انرژی دارند، گزینههای مناسبی در این ارتباط به حساب میآیند.
حوزهی انرژی توانمندیهای فنی و مهندسی خوبی داریم
«الهویردی دهقانی»، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتوگو با ایرنا، با اشاره به این موضوع که ارائه خدمات فنی و مهندسی برای کشورهای منطقه و جهان باید در اولویت ما قرار بگیرد، اظهار کرد: ما از این توانمندی برخورداریم که علاوه بر تامین نیازهای داخلی خودمان به کشورهای در حال توسعهی دیگر نیز خدمات بدهیم و از این فرصت به نفع خودمان بهره ببریم. میتوانیم با استفاده از نیروی انسانی خبره و توانمند ایرانی به کشورهایی از منطقه که نیازمند هستند، خدمات فنی و مهندسی صادر کنیم.
وی ادامه داد: انتظار ما این است که وزارتخانههای مختلف ارائه خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها را در دستور کار خود قرار دهند تا ضمن بهرهبرداری حداکثری از این فرصت از مزایای آن بهرهمند شویم.
این نماینده مجلس تاکید کرد: در دنیای امروز خدمات میتواند مانند یک کالا به کشورهای دیگر صادر شود. این اقدام میتواند برای کشور ارزآوری و اشتغال آفرینی داشته باشد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: ما در حوزهی انرژی توانمندیهای فنی و مهندسی خوبی داریم. میتوانیم با ارائهی این خدمات به کشورهای دوست ضمن اینکه به آنها کمک میکنیم، خودمان نیز نفع ببریم. ارائهی خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها میتواند فرصتی برای ما باشد که در راستای ارتقای توانمندیهای خودمان گام برداریم. این یک سیاست برد-برد است و میتوان از آن نهایت بهرهبرداری را کرد.
اقدام وزارت نفت دولت سیزدهم بسیار خوب است
وی بیان کرد: اقدامی که وزارت نفت در خصوص سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی در آمریکای لاتین و ارائهی خدمات فنی و مهندسی به آنها در دستور کار قرار داده، بسیار بهجا و مناسب است. این سیاستی است که کشورهای غربی و پیشرفته از سالها قبل در پیش گرفتهاند و با ارائهی خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها از مزایای آن بهرهمند میشوند. این کشورهای پیشرفته ارائه خدمات فنی و مهندسی در حوزههای مختلف را در انحصار خودشان دارند. ایران نیز میتواند به این حوزه وارد شود و از آن سود ببرد.
دهقانی افزود: ما از طریق ارائهی خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها در عرصههای مختلف میتوانیم پیوند خودمان را با آنها افزایش دهیم و در راستای توسعهی روابط تجاری و سیاسی خود با این کشورها گام برداریم.
ایران فرصتهای زیادی در حوزه پالایشگاههای فراسرزمینی دارد/ دولت قبل از فرصتها استفاده نکرد
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در حوزه پالایشگاههای فراسرزمینی فرصتهای زیادی برای ایران وجود دارد؛ اما متأسفانه طی سالهای گذشته و دولت قبل عملکرد خوبی در این زمینه نداشتهایم و نتوانستهایم از شرایط موجود بهره لازم را ببریم. علاوه بر صادرات خدمات فنی و مهندسی، با سهامداری ایران در پالایشگاههای فراسرزمینی، امکان فروش تضمینی و بیشتر نفت و خنثیسازی تحریمها فراهم خواهد شد.
به گفتهی وی، در کشورهایی مانند چین و کشورهای اروپایی که نیاز به انرژی دارند، این امکان برای ما وجود داشت که در پالایشگاههای آنها همکاری داشته باشیم یا خودمان به تاسیس پالایشگاه در این کشورها بپردازیم و امروز نفت را خام نمیفروختیم و با این شدت امکان تحریم نفت ما وجود نداشت.
راهکار مناسب برای خنثی سازی تحریمهای نفتی
دهقانی تصریح کرد: وقتی ما از طریق پالایشگاههای فراسرزمینی در دیگر کشورها فعالیت میکنیم، در واقع فروشنده و خریدار خودمان هستیم و امکان تحریم وجود ندارد. به این ترتیب، نفت خود را تبدیل به گازوئیل، بنزین و دیگر فرآوردهها میکنیم و آن را به فروش میرسانیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: همکاری در دیگر کشورها ازجمله کشورهای منطقه مانند عراق، لبنان، یمن و... در زمینهی پالایشگاههای فراسرزمینی و یا مشارکت در این پالایشگاهها در کشورهای آمریکای لاتین میتواند راهکار مناسبی برای خنثی سازی تحریمهای نفتی باشد. به طور مثال، ونزوئلا هم به لحاظ سیاسی با ما همسو و هم تولیدکنندهی نفت است. از طرف دیگر، این کشور در قارهی آمریکا قرار دارد؛ بنابراین میتوانیم از پتانسیل این کشور در این قاره بهرهبرداری کنیم و منافع خودمان را پیش ببریم.
تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از صادرات محموله محموله گازوییل به مقصد افغانستان به قیمت هر تن یک هزار و ۱۰۰ دلار در هفته گذشته خبر داد و گفت: تولید بنزین و گازوییل در کشور در سال جاری افزایش داشته است.
به گزارش ایرنا، جلیل سالاری امروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه ۵۷ درصد از سبد حمل و نقل و توزیع سوخت کشور را با نفتکش تامین میکنیم، اظهار کرد: تا شعاع ۵۰۰ کیلومتر را با نفتکش تامین میکنیم.
وی افزود: با توجه به اهمیت کیفی سازی محصولات، ۳۰ درصد از سود عملیاتی پالایشگاهها برای کیفی سازی هزینه میشود.
سالاری ادامه داد: هفته گذشته محموله نفتگاز به مقصد افغانستان صادر شد که هر تن به قیمت یک هزار و ۱۰۰ دلار به فروش رسید.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: تولید گازوییل در دولت سیزدهم ۳ درصد بیشتر شده و از ۱۰۸ میلیون لیتر به ۱۱۲ میلیون لیتر رسیده است.
تولید بنزین به ۹۸ میلیون لیتر در روز رسید
سالاری ادامه داد: تولید بنزین نیز در سال جاری به ۹۸ میلیون لیتر در روز رسید؛ در حالی که میزان تولید بنزین در سال گذشته ۹۶.۹ میلیون لیتر بود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی اضافه کرد: در بخش نیروگاهی مصرف گازوییل ۸۰ درصد رشد داشت و مصرف سوخت مایع ۲ میلیارد لیتر بیشتر شده است.
وی ادامه داد: مسیر ناوگان را توسعه دادیم و در بخش مسیر دریایی اقداماتی انجام شد، اینکه بتوانیم با ایجاد هاب انرژی، اسکلههای اختصاصی داشته باشیم و سوآپ و ترانزیت فرآورده را گسترش دهیم.
تعهدات دولت قبل انجام شد
سالاری با تاکید بر تعهداتی که از دولت قبل برای دولت سیزدهم ایجاد شده بود، گفت: این تعهدات انجام شد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: طرحها و پروژهها را غربالگری کردیم و با توجه به اینکه در امنیت غذایی و امنیت انرژی وجود داشت، ساماندهی ساختاری انجام شد.
وی با اشاره به تمرکز حسابها در خزانه برای شفافیت بیشتر، ادامه داد: با توجه به اینکه بانک مرکزی شعبه نداشت، از شعبههای بانک ملی استفاده کردیم و حسابهای بانکی ایجاد شد تا پول فروشها به صورت مستقیم به خزانه واریز شود.
سالاری تاکید کرد: امیدواریم طرحها در زمان خود عملیاتی شود.
معاون وزیر نفت با اشاره به ایجاد درگاه مجوزها گفت: امضاهای طلایی در وزارت نفت متوقف شده است.
وی بیان کرد: تامین سوخت از طریق ناوگان در برنامه وجود دارد و در گستره کلانشهرها با توجه به قیمت زمین، تمایل به انجام کارهای خدماتی نیست.
باید هر سال یک پالایشگاه ۱۵۰ هزار بشکهای برای تامین نیاز بنزین احداث شود
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرا ردههای نفتی گفت: در خصوص کنترل قاچاق، طرحهایی اجرا شده و به تدریج پایش میشود تا نظارت و کنترلی صورت گیرد، البته اختلاف قیمت با کشورهای همسایه بسیار زیاد است.
سالاری ادامه داد: مطالعات و طرحهای اولیه پروژهها انجام شده و به دنبال مجوزهای شورا اقتصاد هستیم تا پروژهها از منابع بانکی پیشبینی شده تامین شود.
وی به سامانه سدف اشاره کرد و افزود: دستورالعمل و آییننامه باید اصلاح شود.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه سالانه با افزایش ۸۰ هزار خودرو به چرخه حمل و نقل یک میلیارد لیتر سوخت بیشتری مصرف میشود، گفت: این میزان مصرف معادل یک پالایشگاه ۱۵۰ هزار بشکهای است.