ساختمان صنعت

اخبار و مطالب آموزنده در زمینه صنعت ساختمان

ساختمان صنعت

اخبار و مطالب آموزنده در زمینه صنعت ساختمان

۵ مطلب در دی ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

همایش استاندارد های توسعه یافته ساختمانی توسط اداره کل استاندارد و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با همکاری شرکت بازرسی استاندارد قشم بمنظور ارتقا سطح دانش مدیران کنترل کیفیت و تولید کنندگان،کارشناسان دستگاههای اجرایی ، ناظرین و مجریان و ترویج استانداردهای مصالح در صنعت ساختمان در سالن همایش های جهاد کشاورزی شهرستان بندرعباس برگزار گردید.

 بازخبر /در ابتدای این همایش عیسی باقرزاده همایی مدیر کل استاندارد هرمزگان ضمن خوشامدگویی به مهمان ها و شرکت کنندگان به اهمیت استفاده از مصالح ساختمانی دارای نشان استاندارد جهت حفظ سلامت مردم و همچنین اهمیت کنترل توسط کارشناسان فنی وناظرین تاکید کرد
در ادامه مجتبوی رییس گروه ساختمانی نظارت بر اجرای استاندارد و سخنران اول دوره در خصوص نقش استانداردها در توسعه صنعت ساختمان و قوانین توسعه یافته ساختمانی و استاندارد های بلوک سقفی پلی استایرن و جداول بتنی و ایزوگام مطالبی را ارائه نمود.
در بخش دوم همایش رحمتی عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان ،به تشریح استاندارد های پرکاربرد ساختمانی از جمله تیرچه بلوک ، سیمان ، شن و ماسه و الزامات به کارگیری این مصالح در صنعت ساختمان پرداخت.
لازم به ذکر است بلوک سقفی پلی استایرن به شماره استاندارد ملی ۱۱۱۰۸ و تیرچه بتنی به شماره استاندارد ملی ۱-۲۹۰۹ وسیمان به شماره استاندارد ملی ۳۸۹ بلوک سیمانی سبک به شماره استاندارد ملی ۷۷۸۲ و عایق رطوبتی به شماره استاندارد ملی ۳۸۸۵مشمول استاندارد اجباری می باشد و بمنظور حفظ سلامتی و ایمنی مصرف کنندگان باید صرفا با نشان استاندارد مورد مصرف قرار گیرد. . همچنین فهرست محصولات مشمول استاندارد اجباری واحدهای تولیدی دارای نشان استاندارد استان هرمزگان از سامانه www.insohr.ir قابل رویت و بهره برداری می باشد.

ساختمان صنعت

  • ۰
  • ۰

حامد مانی فر مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان از تدوین دستورالعمل راهنمای محاسبات و طراحی ساختمان خبر داد و گفت: در این دستورالعمل، توجه به طراحی سازه‌های ساختمان و نکاتی که باید مهندسان مدنظر قرار دهند، مورد تاکید است.

حامد مانی‌فر، مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در خصوص نمایشگاه صنعت ساختمان که از ۸ تا ۱۰ دی در هتل المپیک برگزار می‌شود، گفت: آخرین دستاوردها در حوزه صنعت ساختمان در این نمایشگاه به نمایش در می‌آید.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان از ارایه تحقیقات و الگوهای مناسب صنعت ساختمان توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این نمایشگاه خبر داد و اعلام کرد: در نمایشگاه صنعت ساختمان، اهداف و برنامه‌های وزارتخانه راه و شهرسازی در حوزه مسکن و ساختمان ارائه خواهد شد. در عین حال بخشی از برنامه‌های نمایشگاه نیز به معرفی چگونگی تامین مسکن در طرح اقدام ملی تخصیص می‌یابد.

مانی‌فر تصریح کرد: انتظار می‌رود تا در نمایشگاه صنعت ساختمان مجموعه فعالیت‌ها در خصوص ایمنی، BIM (مدلسازی اطلاعات ساختمان) و همچنین فعالیت‌هایی که در تدوین پیوست ششم آیین‌نامه ۲۸۰۰ در خصوص اجزای غیرسازه‌ای ساختمان تدوین شده نیز ارایه شود و مورد بحث و تبادل‌نظر قرار بگیرد.

وی بر تبادل‌تجربیات در دومین نمایشگاه صنعت ساختمان تاکید کرد و گفت: دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان در حال تدوین و آماده‌سازی دستورالعمل مربوط به محاسبه طراحی ساختمان است که این کار در مرحله داوری قرار دارد و تحت عنوان راهنمای محاسبات و طراحی ساختمان شناخته می‌شود. در این دستورالعمل، توجه به طراحی سازه‌های ساختمان و نکاتی که باید مهندسان مد نظر قرار دهند، مورد تاکید است.

گفتنی است، دومین نمایشگاه صنعت ساختمان، ۸ تا ۱۰ دی در هتل المپیک برگزار می‌شود. موضوعات کنفرانس و دومین نمایشگاه صنعیت ساختمان شاملِ بافت‌های فرسوده، ارزیابی و بهسازی سازه‌های موجود، مصالح و روش‌های تولید صنعتی، مدیریت کیفیت و بهره‌وری، نظامات اداری، حقوقی، قراردادی و بیمه، تامین سرمایه و شناسایی چالش‌های آن، شهرهای هوشمند، معماری، شهرسازی و توسعه پایدار، و در نهایت کاربرد انرژی‌های نو و تجدیدپذیر در صنعت ساختمان است.

ساختمان صنعت

  • ۰
  • ۰

سعادتی گفت: پس از تایید نقشه از سوی سازمان نظام مهندسی کشور و سازمان آتش نشانی پروانه ساختمان پلاسکو صادر می شود.

صدور پروانه ساختمان پلاسکو در گرو تایید نقشه از سوی سازمان نظام مهندسی کشورعلی محمد سعادتی شهردار منطقه ۱۲ تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در تشریح آخرین وضعیت ساختمان پلاسکو و جزئیات تفاهم نامه منعقد شده بین شهرداری تهران و بنیاد مستضعفان گفت: در موضوع ساختمان پلاسکو ۲ نکته مسائل مالی و ایمنی پروژه  مطرح است.

شهردار منطقه ۱۲ افزود: تفاهم نامه شهرداری تهران با بنیاد مستضعفان می‌تواند در حوزه حساب‌های فی‌مابین موجب تسریع در انجام پروژه های مشترک شود اما مسائل ایمنی پروژه پلاسکو باید بر اساس اصول و ضوابط انجام شود و آقای گلپایگانی معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران با بنیاد مستضعفان برنامه ریزی هایی انجام داده است که در بازه زمانی مشخص نسبت به تامین پارکینگ ساختمان پلاسکو اقدام های لازم انجام شود.

سعادتی با تاکید بر این نکته که نمی توان از مسائل ایمنی در پروژه ساختمان پلاسکو غافل شد، بیان کرد: بنیاد مستضعفان نقشه‌ها ساختمان پلاسکو را به شهرداری ارسال و پس از آن جهت تایید نهایی نقشه های ساختمان به سازمان نظام مهندسی کشور ارسال شد و پس از تایید سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهعرداری تهران شهرداری پروانه ساختمان پلاسکو را صادر می کند.

شهردار منطقه ۱۲ با اشاره مجدد به تفاهم نامه امضا شده بین بنیاد مستضعفان و شهرداری تهران، تاکید کرد: بنیاد مستضعفان زمین‌ و باغ‌هایی دارد که نمی‌تواند در آنجا بارگذاری کند اما در مقابل شهرداری تهران این توانایی را دارد مانند باغ وثوق الدوله زمین های بنیاد مستضعفان را به عرصه سبز و عمومی پایتخت اضافه کند.

صدور پروانه ساختمان پلاسکو در گرو تایید نقشه از سوی سازمان نظام مهندسی کشور

سعادتی تصریح کرد: تفاهم نامه منعقده بین بنیاد مستضعفان و سازمان نظام مهندسی می‌تواند پروژه‌های مدیریت شهری را تسریع کند، اما توجه مدیریت شهری به مسائل ایمنی همچنان پا برجا است.

ساختمان صنعت

  • ۰
  • ۰
پول نیوز- نصرت الله سیفی، نایب رئیس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی، راهکار اصلی کاهش آلودگی هوا را بهینه کردن مصرف انرژی در وسایل گرمایشی و سرمایشی، موتورخانه ها و صنایع دانست.
 

پول نیوز_آلودگی هوای تهران و سایر کلانشهرها، به یک معضل جدی تبدیل شده و معمولاً خودروها، اولین مقصر و عامل اصلی این آلودگی معرفی می شوند.

در این که خودروها و به خصوص خودروهای فرسوده، آلودگی زیادی تولید می کنند تردید وجود ندارد و هر موتورسیکلت، چند برابر خودروهای فعلی، آلودگی ایجاد کرده و در تولید گازهای سمی نقش دارد.

 

در گفت و گوی پول نیوز، با مهندس نصرت الله سیفی(نایب رئیس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی ایران)، نقش عوامل ثابت و غیر متحرک از جمله بخاری های گازی و صنایع مختلف، در آلودگی هوای شهرها و به خصوص تهران به بحث گذاشته شد.

*****

 

*در روزهای اخیر آقای هاشمی، رئیس شورای شهر تهران به این موضوع اشاره کرد که سوخت های فسیلی برای تولید انرژی گرمایشی به طور غیر اصولی، غیر ایمن و غیر بهره ور، مورد استفاده قرار می گیرد.
از طرفی اعلام می شود که 70 درصد از ذرات معلق در آلودگی هوای تهران مربوط به منابع و وسایل متحرک است و یا این منابع 85 درصد در آلودگی هوای تهران نقش دارند.
اگر آمار میزان آلایندگی وسایل متحرک درست باشد که سهم واحدهای مسکونی و صنایع تهران هم، مشخص می شود، آیا با بهینه سازی مصرف انرژی می توانیم وضعیت بهتری در شهرهای مختلف از جمله تهران داشته باشیم؟

 

-سال ها قبل آژانس همکاری های بین المللی ژاپن(JICA) درباره منشاء آلودگی هوای تهران مطالعاتی انجام داد و در آن شرایط با توجه به ترکیب مصرف، ترکیب جمعیتی و وسایل حمل و نقل، گفته شد که اکثر آلودگی هوای تهران از منشاء حملی و نقلی است تا منشاء احتراق ثابت.

 

فکر نمی کنم که اخیرا مطالعه ای درباره اینکه سهم منازل و ساختمان ها و صنایع در آلودگی هوا چقدر است صورت گرفته باشد.
به هر حال اتومبیل های جدیدی به بازار آمده که مصرف انرژی آنها بهینه تر است و به نظر من، بخش حمل و نقل شاید دیگر آن سهم 70 درصدی را نداشته باشد ولی باید مطالعه عمیق صورت بگیرد.


*در سال های اخیر و در چارچوب شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران، این مطالعات انجام و آمارهایی منتشر شده و سهم حمل و نقل را در همین حد و حدود اعلام کرده اند.

 

-شهرداری تهران، به این خاطر که خودش مطالعه کرده و اعلام می کند، نتیجه چنین کاری، مورد قبول نیست. فرض کنید یک دانشگاه مطالعه کُند و بگوید عمده آلودگی هوا به خاطر موتورخانه ها و بخاری های گازسوز است. در این حالت، چه کسی می تواند قبول نکند.
به همین دلیل، یک جایی باید این آمار را راستی آزمایی کند. آژانس همکاری های بین المللی ژاپن که آن مطالعات را انجام داد یک سازمان بین المللی است و بی طرف عمل می کند.


*شما اعتقاد دارید فرضاً شهرداری تهران ممکن است به خاطر ذی نفع بودن، سهم و درصدهای مرتبط با خودش را در زمینه ایجاد آلودگی کمتر اعلام کند؟

 

-بله. من به این موضوع اعتقاد دارم چرا که شهرداری، دقیقاً ذی نفع است. اساساً اطلاعات را نباید فقط از ذی نفع گرفت و باید آن را از جاهای دیگر نیز گرفت. با این حال، درباره منشاء آلودگی، می توان گفت که حمل و نقل، ساختمان ها و صنایع نقش دارند.
نفت و گاز، سوخت نبوده و هیدروکربورهایی هستند که می توان از آنها محصولات پتروشیمیایی تولید کرد یعنی نفت و گاز، خیلی با ارزش هستند. ما به طور قطعی می توانیم بگوییم احتراق مواد فسیلی، چه گازی و چه نفت، منشاء اصلی آلایندگی در شهرها از جمله تهران هستند.

 

اگر فرض کنیم احتراق انرژی فسیلی از جمله گاز انجام نشده و در کل شهر برچیده شود و به جای آن انرژی برق بیاید، شما خواهید دید که تهران، هوای پاکی خواهد داشت.


هر چند حمل و نقل، قطعاً عمده ترین اثر را دارد ولی من روزهایی را دیده ام که حمل و نقل کم شده و در همان روزها آلایندگی حتی بیش تر هم می شود. به علت این که در روزهای سرد، مردم دمای بخاری ها را بالا می برند یک آلایندگی عجیب و غریب در هوا ایجاد می شود که منشاء آن، عمدتاً احتراق گاز است.

 

*در  آمار دیگری اعلام شده که 70 درصد ذرات معلق هوای تهران، مربوط به منابع متحرک است ولی 3 درصد از این آلودگی مربوط به خودروهای سواری و 97 درصد مربوط به کامیون و اتوبوس و موتورسیکلت است.

 

-این حرف دیگری است چرا که ذرات معلق، عمدتا ناشی از احتراق گازوئیل است و گاز، ذرات معلق ندارد. بنابراین تمام خانه هایی که گازسوز هستند یا اتومبیل های گازسوز، در این قضیه نقش ندارند.
وسایل بنزینی هم ذرات معلق زیادی ندارند و منشاء ذرات معلق از خودروی گازوئیلی و کارخانه است.

 

*در کل شما نسبت به درصدها انتقاد دارید ولی قبول دارید که یک مقدار از آلودگی هوای تهران مربوط به ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری و همچنین صنایع است.

 

-بله. بخشی از آلودگی ها از ساختمان ها و صنایع می آید.

 

*همچنین رئیس شورای شهر تهران گفته که در شهرهای توسعه یافته دنیا انرژی گرمایشی را به برق تبدیل کرده و در شهرها از برق استفاده می کنند اما وزارت نفت اعلام کرده که دوبار تبدیل انرژی فسیلی به برق و برق به گرمایشی، راندمان را کاهش می دهند.
جنابعالی مدتی مدیر عامل سازمان بهینه سازی مصرف انرژی این وزارتخانه بوده و الان نایب رئیس انجمن هستید. به نظر شما، اگر وسایلی مثل بخاری های گازی برچیده شوند بهتر نیست؟

 

-بخاری های گازسوز فعلی، بازدهی و راندمان پایینی دارند و اگر بتوان چنین بخاری هایی را با یک نیروگاه سیکل ترکیبی که برق آن به تهران منتقل می شود، مقایسه کنیم حتماً نبروگاه برق بهتر است.
از طرفی سازندگانی جدیداً وارد شده و در دنیا هم بخاری های گازسوز، راندمان بالایی دارند و راندمان احتراق این بخاری های جدید، قطعاً بهتر از نیروگاه برق خواهد بود.


*همین بخاری گازسوز جدید، حتماً یک مقدار از آلاینده ها و گازهای سمی و آلوده کننده تولید خواهد کرد و بدون ایجاد آلودگی نیست.

 

-حتماً ولی خیلی کمتر از بخاری گازی فعلی است. ما در زمان مسئولیت در سازمان بهینه سازی مصرف سوخت(وزارت نفت) در زمینه بهینه سازی، طرحی را در مورد یک میلیون بخاری تهیه کردیم و این طرح در حال اجرا شدن است.


*سهم آلودگی منابع متحرک و ثابت را به این دلیل مطرح کردیم که اهمیت بهینه سازی مصرف انرژی مشخص شود. در تابستان سال 1393 دولت آقای روحانی، بسته خروج از رکود ارائه کرد و در بخش انرژی آن بسته، برنامه بهینه سازی مصرف انرژی به ارزش 100 میلیارد دلار مطرح شده بود.
آیا جایگزینی یک میلیون بخاری جدید، در چارچوب همان بسته پیشنهادی، اجرا شده یا طرح دیگری است؟

 

-این طرح مربوط به ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر است چرا که قرار بود 100 میلیارد دلار کار انجام شود. بعضی پروژه ها مانند حمایت از مترو یا تعویض خودروهای عمومی با خودروهای کم مصرف یا پشتیبانی از راه آهن تعریف شد و همه این اقدامات باعث کاهش مصرف انرژی می شد.


ماده 12 قانون رفع موانع تولید، برای خروج از رکود بدون ایجاد تورم بوده و می شود همان را استنباط کرد. این قانون رفع موانع تولید، قانون خوبی است و با استفاده از صرفه جویی و منابع حاصل از صرفه جویی، می توان این کارها را انجام داد.


*در قالب همان بسته پیشنهادی دولت روحانی برای خروج از رکود، موضوع بهینه سازی بخاری ها و موتورخانه های ساختمان ها مطرح شد.
چرا در عمل یک تحول اساسی اتفاق نیفتاد که امروزه بگوییم سهم ساختمان ها و واحدهای تجاری و صنایع در آلودگی هوا کاهش پیدا کرده؟

 

-درباره بهینه سازی مصرف انرژی و صرفه جویی مصرف، ما اِشکال آئین نامه ای داشتیم. اساساً قانون رفع موانع تولید، تکلیف را روشن کرده که هر فردی از آحاد ملت، طرحی ارائه کرد که بهینه سازی مصرف را با سرمایه گذاری خودش محقق کرده و طرح را به نتیجه برساند، وزارت نفت از طرف دولت موظف است معادل ارزی و ریالی مبلغ صرفه جویی شده را به این اجرا کننده بدهد.

 

این یک قانون خوب است ولی با آئین نامه اجرایی که دولت ارائه داد در این موضوع سنگ اندازی شد. اساساً سرمایه گذار وقتی مطمئن نباشد بعد از سرمایه گذاری، پولش برمی گردد، طرح خود را اجرا نمی کند.


*استدلال وزارت نفت درباره تبدیل انرژی فسیلی به برق و برق به گرمایشی را می توان به عنوان امر قطعی تلقی کرده و استفاده از برق به جای انرژی فسیلی را فراموش کرد؟

 

-اگر واقعاً برق را با راندمان بالا تولید کرده و برای گرمایش از برق استفاده کنیم، با توجه به وضعیتی که بخاری های موجود دارند، ممکن است استفاده از برق به جای سوخت فسیلی در گرمایش مناسب باشد ولی با توجه به متوسط راندمان 37 درصدی نیروگاه های برق ایران، فعلاً این حرف وزارت نفت درست است و در مقابل، ممکن است از لحاظ آلایندگی مشکل داشته باشیم.

 

ما در ایران، حتی نیروگاه برق داریم که راندمان آن 20 درصد است و اگر متوسط راندمان نیروگاه 50 درصد باشد، تبدیل انرژی فسیلی به برق، به سمت به صرفه بودن می رود.
در حال حاضر نیروگاه های سیکل ترکیبی در دنیا داریم که 62 درصد راندمان داشته و از گرمای دودکش همین نیروگاه ها بخار تولید کرده و بخار را به شهر همجوار نیروگاه برای گرم کردن آب می دهند و به این ترتیب، راندمان تا 80 درصد بالا می رود.

ساختمان صنعت

  • ۰
  • ۰

صنعت سیمان کشور با رکود مواجه است

اهواز - ایرنا - معاون اموراقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: صنعت سیمان در کشور تقریبا با نیمی از ظرفیت اسمی فعال است که مهمترین دلیل این امر به رکود در ساختمان سازی باز می‌گردد.

حجت الله میرزایی چهارشنبه در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست مشترک شرکت ها و سازمان های مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد:  عمده مشکل واحدهای اقتصادی به مساله تحریم مرتبط نیست و حتی  تحریم ها برای بخشی از واحدهای اقتصادی فرصت های سرمایه گذاری ایجاد کرده است.

وی افزود: بیشتر مشکلات واحدهای اقتصادی به مسائلی مانند لزوم پرداخت تسهیلات، معافیت های بانکی و تامین خوراک برای پتروشیمی ها مرتبط است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: همچنین برخی از این واحدهای صنعتی و اقتصادی الزامات زیست محیطی دارند که باید به آن عمل کنند.a
میرزایی یادآور شد: بخشی از مطالبات این شرکت ها از طریق استان و ستاد رفع موانع تولید قابل حل است بخشی دیگر نیز باید در نشست های سه گانه ما با روسای بانک ها و سهامداران در مرکز پیگیری شود. 

وی در بخشی دیگر درخصوص موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان یادآور شد: برای همسان سازی مستمری بازنشستگان در سال ۹۸ مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال و امسال ۶۰ هزار میلیارد ریال اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: صندوق های بازنشستگی به خصوص صندوق بازنشستگی کشوری و نیروهای مسلح باید به تدریج مستمری بازنشستگانی که حقوق کمتری دارند را در یک دوره زمانی تعیین شده به میزان حقوق کارکنان شاغل برسانند.

ساختمان صنعت